A műhely jelenlegi tagjai

A műhely jelenlegi tagjai:

13. évfolyam:

Baranyai Réka, Bottlik Cseperke, Farkas Renáta, Fazekas Kristóf, Fehér Noémi, Fülöp Henriett, Karajos Rebeka Szilvia, Kovács Boglárka, Kovács Kincső, Mikó Petra, Molnár Erika, Molnár Flóra,Molnár László, Morvai Fruzsina, Motkó Zsófia, Nagy Anna, Nagy Nikolett, Plangár Dóra Linda, Szabó Boglárka, Varga Enikő, Varga Viktória, Vida Márton Péter


14. évfolyam: Aranyi-Aszalós Vivien, Balázs Eszter, Bihari Vivien, Cseh Orsolya, Gonda Soma, Janó Sára, Kacsora Fanni, Katonka Imre, Kovács Alexandra, Köteles Tamás, Köteles Viktória, Mátyás Ottília, Simon Zsófia, Szabó Samu, Szilágyi Zoltán, Szűcs Réka, Teleki Ágnes, Tóth Anna, Ulveczki TímeaAz iskolánk:

http://www.medgyessygimnazium.hu/iskolank.html

VIZSGAMUNKÁK

Halász Anikó

Csupán néhány lépés az egész.
7 óra. Csörög a telefonon az ébresztő. Felkelni. Elkészülni. Tükörbe nézni, ellenőrizni, kilépni az ajtón. Kimenni a megállóba. Ránézni a menetrendre, majd a telefonra, mennyi az idő. Se új üzenet, se hívás. A telefont táskába dobni. De mennyi az idő? Telefon újra elő, 8:14, még 4 perc. Várni . Megérkezik. Felszállni, bérletet mutatni, helyet keresni, leülni. Letenni a táskát, eltenni a bérletet- nehogy itt maradjon. Ránézni a telefonra mennyi az idő. Nincs új üzenet. Nincs hívás. Telefon el.
Utazni. Nézelődni. Kifelé. Befelé.
Csövek. Vonalak. Sorok. Székek. Egymás mellett, egymásnak háttal, egymással szemben.
Utazni. Egyedül. Utazni. Ketten. Utazni. Páran. Utazni. Tömegben. Utazni. Egyedül.
Vászonnadrág, papucs. Csíkos ing. Vászontarisznya. Barna haj. Egy pillanat. Barna szem, szúrós tekintet. Egy könyv.  Karinthy. Minden másképpen van. Egy pillantás. Egy félmosoly. Karinthy. Láncszemek.  Néz. Nézek. Mosolyog. Mosolygok. Néhány perc. Könyv el.  Gombnyomás, zöld fény villan, megálló. Leszállni. Visszanézni.
Nagyon magas. És vékony.
Még egy mosoly.
Utazni.
Tovább.

17: 47. Hazaérni. Gépet bekapcsolni. Kezet mosni. Ablakot nyitni. Átöltözni.
Login név, kattintás és jelszó. Enter.
Hírek. Mi jár a fejedben?
Az a mosoly. Az az érzés. A csíkos ing.
Mi jár mások fejében?
„Kéne egy ilyen drentsztrámtábla... :))
42 perce. Tetszik. Nem tetszik. Megosztás. Pocsai Tímea Bernadett kedveli ezt.
Béla Málik. hát szakmai szemmel...... odabasz :)
14 perce.  Tetszik.  Nem tetszik. Szólj hozzá...
Gabriella Mallár.
Antik ideák.
22 órája. Nem tetszik. Tetszik. Megosztás. Te, Beáta Pógyor és még további 2 ember kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Viktor Márk Lóránt. Melyikbolygóról hozták ezt a kis....őőőőőő...izét? De most tényleg. Mi is ez valójában?
május 17., 15:22 · Tetszik. Nem tetszik. Nem kapsz mást.
Horváth Zsófia. Aaaaakarok egy ilyet!
kb. egy órája. Tetszik. Nem tetszik. Szólj hozzá...
Baliga-Bodon Péter megjegyzést fűzött Angyal Anita fényképéhez.
mindenamiszépvolt
kb. egy órája. Adamoczky Anita kedveli ezt.
Baliga-Bodon Péter Mint egy csesznye, -de azért pozitív- féreg... :S
kb. egy órája. 1 személy.
Betöltés... Baliga-Bodon Péter.  És természetesen minden rendben volt, de azért szerencse, hogy nem zipzáros ruhában vagyok... ;)
kb. egy órája. 1 személy
Nyomd le a Shift+Entert, hogy új sort kezdj!”

Mi jár az Ő fejében? Olyan magas… Az Egyetemnél szállt le. Talán ott tanul. Vajon mit… A csíkos tarisznyában Karinthy volt. Megírta, hogy néhány láncszemmel összekapcsolható a világon bárki bárkivel. Elég belőle csupán 5 db és máris ott lehetsz akár Vilmos herceg és Kate Midleton esküvőjén. Ez bizonyított tény. Ő vajon tudja ezt?
Hogy mosolygott… Tuti, ő is érezte ezt. Vajon most hol van? Vajon ide hány láncszem kell?
Login név, kattintás és jelszó. Enter…

Maximum 5 db láncszem.
Csupán néhány lépés az egész. Kisétálni a megállóba. Felszállni a buszra. Elsétálni hátra, leülni a legutolsó székbe. Utazni. Menni az úton. A saját utadon. Közeledni. Megnyomni a gombot és leszállni. Megérkezni.
Csupán néhány lépés az egész. Regisztráció. Név és jelszó. Enter. Utaskeresés, kattintás.
Város: Jármű: Járat: Válassz várost: Mikor: Hánykor: Kor: Testalkat: Haj: Szem. Keresés indítása…
­­­
***
A társadalom folyamatosan átalakulóban van. Ennek ma egyik fő mozgatórugója a nyüzsgő virtuális élet. A közösségi oldalaknak hála a mai generáció óriási társadalmi, közösségi éltetet él. Alapigazság, hogy az ember társas lény, nem bírja a magányt. És ma már nem is kell, hiszen együtt lehetünk a nap 24 órájában is akár- virtuálisan. Az emberek között lévő távolság ezzel lecsökkent, csupán néhány kattintásnyira. Szociológiai, pszichológiai kutatások folynak a néhány évtizede elindult folyamat hatásait vizsgálva, végeredményét keresve. Jó-e vajon ez az irány?  Nem lesz-e gond abból, hogy életünk egyre inkább áttolódik ebbe a virtuális térbe? Hogy egyre kevesebb személyes, igaz, hús-vér élmény és találkozás ér minket és egyre többet koptatjuk a billentyűzetet újabb ismerős és barát után kutatván? Nem válunk ettől egyre inkább magányossá? Nem lehet, hogy ülünk a facebook előtt, mert társaságra vágyunk, mert magányosak vagyunk, közben pedig magányosak vagyunk, mert csak ülünk a számítógép előtt? Nem kellene-e inkább a buszon ülve csak utazni, kinyitni a szemünket, egyszerre nézni befelé és kifelé, ahelyett, hogy mobilunkról tolunk egy kommentet a fészre?

Nagy Tamás


Épületek amik megbújnak a városunkban

Az emberek életük jelentős hányadát utazással töltik, és ezek az utazások során rengeteg meg figyelést tehetnek, de a rohanó életünk miatt megfeledkezünk a szemlélődésről, és a világunk szépségeinek vagy netalántán esztétikai hibáinak felfedezéséről.
A közlekedési eszközökön ülve merengünk a távolba meredve, tekintetünk néz, de nem lát! Pedig olyan érdekes dolgok bújnak meg a városképekben, amit sokszor csak egy pillantásra méltatunk, pedig érdekes összképet mutat, amelyre érdemes időt szentelni.
 Saját utazásaim során megfigyeltem olyan épületeket, amelyek mint „sebek éktelenkednek” vagy netalán régi idők emlékei a város életében. Ez minden ember számára más és más, hogy nyilvánul meg, hogy miként látja ezeket a városhoz szorosan kötődő elemeket, pozitívként vagy negatívként értékeli, azokat melyek sosem fognak eltűnni, mert újra és újra ott lesznek az idők folyamán. 
Ezekre az épületekre és jelenségekre szeretném felhívni a figyelmet. Az által hogy egy képzeletbeli web-es térképet használva reflektorként rá mutatok néhány ilyen elemre.
A városban való utazásaim folyamán sok fényképet szoktam készíteni különböző természeti jelenségekről,pl.: felhők, naplemente… Így találkoztam ezekkel az épületekkel is.
Több kísérletet is tettem, hogy ezeket felhasználjam valamilyen formában. Míg körvonalazódott bennem a vizsgamunkám képe! És most íme készen van!